Miért létezel? Mi az életcélod?

Egy nagyon fontos gondolatot osztok meg most veletek, mondhatni az élet alapját, mégpedig, hogy miért fontos megalkotni egy VÍZIÓT az életedre, azáltal, hogy megírsz egy egyedülálló, erőteljes meghatározást, ami összefoglalja a fő célodat az életben.

Amíg nem teszel magadévá egy erőteljes, szenvedélyes és még szívet is bizsergető víziót az életedben, addig a viselkedésed nem valószínű, hogy elég erőteljes lesz ahhoz, hogy valami nagyot vigyél véghez hosszútávon.

More...

Lehet, hogy lesznek kisebb sikereid, de akik a legmagasabb szintű sikereket érik el az életben, nekik van egy erőteljes víziójuk, ami előre hajtja őket.

Ezt a víziót össze lehet foglalni egy egyszerű meghatározásban, ami arra ad választ, hogy miért létezel, vagy miért élsz ezen a bolygón. Ez az oka annak, hogy életre keltél és ennek alapján fogod eldönteni, hogy érdemes volt-e élned. Ez az a meghatározás, amit szeretnél, hogy a gyerekeid a sírkövedre írjanak, amikor meghaltál.

Az életcélod igazából az, amit akarsz, hogy a hagyatékod legyen. És egy ilyen fő cél nélkül az életben céltalanul vándorolunk és gyakran végül megelégszünk a középszerűséggel.

Ugye sokan vannak, akik egy jó életet szeretnének, de ​hadd mondjam el, hogy a jó az a nagyszerű ellensége. Ha meg vagy elégedve egy jó élettel, akkor sosem lesz nagyszerű életed és egyébként igen valószínű, hogy akárhol vagy az életben, van valami, ami iránt nem vagy teljesen szenvedélyes vagy amivel nem vagy teljesen megelégedve. Azt akarod, hogy jobb legyen.

Tehát ha nincs fő célod, az a fókusz hiányához, az útirány hiányához vezet, ami igazából olyan, mintha robotpilóta irányítana, vagy mégrosszabb, mintha elaludnál a volán mögött. Viszont ha van egy fő célod az életben, az motiváltan és fókuszálva tart és segít abban, hogy hozzáférj egy olyan energiaszinthez, amihez a legtöbb ember sosem fog hozzáférni.

Van egy titok ehhez a magasszintű energiához, mégpedig az, hogy amit csinálsz, az valójában nem munka. Hozzáférhetsz ehhez az energiához akár nagyon kevés alvás mellett is, mert a cselekedeteid mindig egy hagyatékhoz vezetnek, ami inspirációval tölt meg. Ez az egyik oka, amiért nincs szükségem túl sok külső motivációra, hogy motivált maradjak. Belülről fakadó motivációm van, természetes módon motiválva vagyok a fő célom felé.

Ezt a fő célt én ki is raktam magam elé a falra, amit látok minden nap a bakancslistás képeim alatt és leírom most nektek egy példaként. Én ezt írtam fel magamnak:

„A fő célom az életben felfedezni, hogy mire vagyok képes. Inspirálni milliókat az életemmel. Úgy élni, mint aki már a Mennyben van, mert a Föld is lehet Mennyország. Tehetőssé válni, hogy be tudjam utazni a világot a párommal, a legjobb élményeket éljük át és minél többet tudjak másoknak segíteni. Szeretet, reményt adni, belenézni milliók hálás szemébe és azt mondani nekik, hogy: „Legyél változás mások életében és meg fog változni az életed!”

Na most, ez a meghatározás lehet, hogy rád nincs hatással, de én libabőrös leszek tőle! A Te életcél meghatározásodnak is ugyanezt az érzést kell adnia.

Mindig a MOST a legjobb idő a cselekvésre


Most akár itt az idő, hogy megalkosd a saját fő cél meghatározásodat. Tölts egy kis időt azon gondolkozva, hogy mi az igazán fontos az életedben. Aztán vegyél elő egy papírt, vagy nyiss meg egy Word dokumentumot és írd fel a tetejére, hogy "A fő életcélom...", majd kezdj el leírni egy választ, ami eszedbejut. Nem kell teljes mondatnak lenni, nem kell nyelvtanilag helyesnek lennie, csak írj le bármit, ami eszedbejut, ami jelent neked valamit.

Addig ismételd ezt, amíg leírtál egy olyan választ, amitől libabőrös leszel, vagy akár meg is könnyezed. Ha elértél erre a pontra, akkor megtaláltad a célodat. Néhány embernek ez 15, vagy 20 perc alatt megvan, én órákat töltöttem el vele, mert ez annyira fontos része az életemnek, hogy órákba telt pontosítani a megfogalmazást.

Amikor először megfogalmaztam kb. egy éve az életcélomat, az a gondolat, hogy milliók életében legyek inspiráció, ez az akkori gondolkozásomon kívül volt. De ahogy fejlődtem személyként, úgy fejlődött a fő célom is.

Ez egy olyan feladat, ami igényel egy kis munkát, lehet le kell írnod 50, 100, vagy többszáz választ mielőtt megkapod azt a cél meghatározást, ami igazán rezonál veled. Lehet, hogy közben feszült leszel, mert semmi nem lesz, ami igazán megmozgat. De nem számít mennyire érzed haszontalannak a folyamatot, van valami ami miatt itt vagy a Földön, ami inspirálni fog téged. Szóval ne add fel, folytasd az írást, folytasd az agyalást és amikor eltaláltad, akkor tudni fogod!

Amikor én összeraktam ezt az életcél meghatározásomat, tudtam, hogy eltaláltam, mert FIZIKAILAG éreztem. Libabőrös lettem és meg is könnyeztem. Szóval amikor eltalálod, akkor azt érezni fogod és lesz egy meghatározásod, amit magad előtt tarthatsz minden nap és ami ellát téged olyan energiával, motivációval, bátorsággal és elszántsággal, amiről valószínű nem is képzelted, hogy lehetséges.

Ne halogasd, mert később hálás leszel magadnak, hogy nem vesztegettél el több percet céltalanul az életedből.

Ha pedig megtaláltad az életcélodat, örömmel veszem, ha inspirációként megosztod velünk itt kommentben az oldal alján.

Szóval hajrá a válaszokkal!

Tetszik? Oszd meg!
A szerzőről: TravelerBandi

Szia, itt Pócsi András, az Együtt A Világ Körül alapítója. Örülök, hogy itt vagy, és hogy segíthetek Neked! Nagy szenvedélyem az utazás, és remélem, hogy téged is arra inspirállak, hogy minél előbb kipipáld a bakancslistádat. Hiszen tudod: a világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el. Ne érd be csupán egy "jó" élettel, hanem legyen egy nagyszerű életed! Hajrá!

Szólj hozzá! Érdekel a véleményed!