Három ötlet, ami megváltoztatja az életedet

Szeretnék megosztani veled 3 fő koncepciót Jim Rohn-tól, ami rengeteg ember életére volt már hatással, azáltal, hogy ezeket az ötleteket elültették a gondolataikban.

More...

1

"Ahhoz, hogy a dolgok változzanak, neked kell változnod."

Ahhoz, hogy a dolgok jobbá váljanak, neked kell jobbá válnod. Nem más dolgoknak kell változni. Neked kell változni. Ez az út a személyes felelősségvállalásban és a személyiség fejlődésben megváltoztatja az ember életét.

Minden alkalommal, amikor elkezded remélni, hogy majd más dolgok változnak, kezd el mondani magadban, hogy "Nem! Nekem kell változnom. Nem! Nekem kell jobbá válnom." Amikor a dolgok keménnyé válnak, azt mondom, hogy "Bandi, jobbá kell válnod!" És tényleg megváltoznak a dolgok, amikor képes vagy irányítani az életedet ezen filozófia alapján. Szóval ez volt az első koncepció.

2

"A siker nem olyan dolog, amit üldözöl. A siker olyasvalami, amit bevonzol azáltal a személy által, akivé válsz."

Na ez is mindent megváltoztat. Micsoda? Tehát nekem kell vonzóbbá válnom az üzletben, és akkor az emberek vonzódni fognak hozzám? Nem kell üldöznöm és hajszolnom, hogy megpróbáljak sikeres lenni? Hűha. Ez megváltoztat mindent!

Kezdj el azon dolgozni újra, hogy jobbá válj, erősebbé válj, és tanuld meg bevonzani a sikert... Ha azon dolgozok, hogy vonzóbbá váljak az üzletben, minden elkezd magától működni, nem kell üldözni és kétségbeesni mindig. Szóval ez volt a második koncepció. Válj vonzóvá, tanuld meg vonzani a sikert szemben azzal, hogy üldözöd a sikert.

3

"A formális oktatás által meg tudsz élni, de vagyonod saját magad oktatása által lesz."

Ez főleg azoknak hasznos, akik küzdenek a formális, vagy állami oktatással. Mindenki végig tudja járni az állami iskolákat, lényegében végig kell menned rajta. De mit csinálsz, miután kijártad az iskolát? Az öntanulás vagyont hoz neked.

Ha például most olvasol egy könyvet, lehet 2 oldal múlva már készen állsz aludni menni. Egyszerűen lefáraszt, mész horkolni. De kezdj el olvasni 10 oldalt naponta. Találj egy könyvet, ami érdekel, olvass 10 oldalt naponta, és akkor egy hónap alatt 300 oldalon végig tudsz menni. Ebben nekem is van mit még fejlődni, de kezdd el fejleszteni az önfegyelmedet, válj olvasóvá.

Az olvasók a vezetők. Te mit teszel, hogy fejleszd a készségeidet? Legyél később büszke rá, hogy mennyi könyvet elolvastál, mennyi előadásra elmentél, mennyi készségen dolgoztál, milyen sok oktatód és mentorod volt az életedben azért, hogy jobbá válj. Saját magad oktatása vagyont hoz, a formális oktatásból csak megélsz. Saját magad oktatása pénzügyi szabadságot adhat. Ha megállsz a növekedésben, akkor elkezdesz meghalni, ezért folytasd a növekedési mintát.

Szóval ez volt 3 fő koncepció, ami segíthet a karrieredben:

1. Ahhoz, hogy a dolgok változzanak, neked kell változnod. Ahhoz, hogy a dolgok jobbá váljanak, neked kell jobbá válnod.

2. A siker olyan valami, amit bevonzol, nem olyasmi, amit üldözöl.

3. Saját magad oktatása vagyont hoz, a formális oktatásból csak megélsz.

Remélem ez a három dolog segíteni fog neked, és ha úgy érzed, hogy ez másoknak is hasznos lehet, akkor nyugodtan oszd is meg. Izgalmas életet kívánok neked!

Tetszik? Oszd meg!
A szerzőről: TravelerBandi

Szia, itt Pócsi András, az Együtt A Világ Körül alapítója. Örülök, hogy itt vagy, és hogy segíthetek Neked! Nagy szenvedélyem az utazás, és remélem, hogy téged is arra inspirállak, hogy minél előbb kipipáld a bakancslistádat. Hiszen tudod: a világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el. Ne érd be csupán egy "jó" élettel, hanem legyen egy nagyszerű életed! Hajrá!

Szólj hozzá! Érdekel a véleményed!