Ezt bánja meg az emberek 90%-a az élete végén

A Te életed miről szól?

Ha egy mondatban kellene összefoglalnom, szerintem az élet arról szól, hogy csúcsélményeket éljünk át.

Van egy idézet, amit évekkel ezelőtt hallottam, ami azt mondja, hogy

"A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el."

More...

Szóval a kérdésem feléd: Melyik oldalon jársz a könyvedben? Sajnos, túl sok ember még csak a Tartalomjegyzéknél jár. Néhányan még ki sem nyitották a könyvet.

Nézd, van egy nagyon nagy világ, amit be lehet járni és látni. Úgy értem, kb. 200 különböző ország van a világon és minden alkalommal, amikor utazni megyek, egyszerűen csak gazdagabbnak érzem magamat, mint előtte. Hallottam egy idézetet évekkel ezelőtt, miszerint az utazás az egyetlen olyan kiadás, ami gazdagabbá tesz.

Elmondom egy részét, ami valósággá teheti neked is azt, hogy beutazd a világot: ez pedig az, hogy PRIORITÁSSÁ TESZED.

Nézd meg a közvélemény-kutatásokat. Az USA csinált egy felmérést évekkel ezelőtt:

"Ha megnyernéd a lottót és annyi időd és pénzed lenne, amennyit csak akarsz, mit csinálnál?"

A leggyakoribb válasz, kiemelkedően, 90%-a az embereknek azt mondta, hogy utaznának.

Karl Pillemer, a Cronell Egyetem gerontológusa utóbbi éveit azzal töltötte, hogy idős amerikai emberek százaival készített interjút és szisztematikusan rendszerezte életbölcsességeiket.

Első könyve, a 30 lecke az élethez (30 Lessons for Living) több mint 1000 idős ember tanácsait összegezte olyan témákban mint a boldogság, munka, egészség.

Az egyik kérdése a sok közül arra vonatkozott, mi az, amit az idősek az ő korukban megbántak és mit tanácsolnának a fiataloknak, hogy ne essenek ugyanebbe a hibába. Az egyik üzenet, amit újra és újra hangsúlyoztak:

"Ha fontos a kapcsolatod, és nem akarod magad azon emészteni, hogy mi maradt ki az életedből, akkor utazzatok gyakran és lehetőleg minél korábban."

Sokan úgy gondolták, sokba került volna utazni, mások a gyerekvállalás utánra tették az utazást, megint mások pedig a nyugdíjas korig vártak az utazással. A könyvben a 81 éves Jack, akinek felesége rákban hunyt el nyugdíjazása után nem sokkal, szívszorító történetet osztott meg arról, hogy élte meg a túl későre halasztott utazást:

​"Tudod, mi mindig azt gondoltuk, ráérünk utazgatni majd, ha nyugdíjasak leszünk. De aztán Lynne meghalt és túl késő lett. Én még elmentem egyedül pár kirándulásra, amik jók voltak, de egyedül utazni nem túl nagy élvezet. Egyszer például a Sziklás-hegységen buszoztam keresztül, amikor azon kaptam magam, hogy önkéntelenül elkezdtem hozzá beszélni. Ültem egyedül az ülésen, néztem a gyönyörű tájat és mindezt meg szerettem volna osztani vele is. Szerettem volna elmesélni neki mindent, amit utazás közben átéltem, de ő nem volt velem, mert túl sokáig vártunk”.

Csak meg akarom értetni veled, hogy ​tegyétek prioritássá az ​életetekben az utazást. ​Állítsatok fel néhány célt. Az egyik ok, amiért megtehettem olyan dolgokat, amiket megtettem, az az, hogy kitűztem célnak.

Elsődleges prioritást adtam neki. Minden évben, amikor célt tűzök ki, akkor azt tűzöm ki, hogy hova akarok utazni, ami más, mint ahol eddig jártam.

Ültesd gyakorlatba, tedd bele a célkitűzéseidbe, mik azok a kalandok.

Tudod, amikor meghalunk, a sírkövünkön ott van az év, hogy mikor születtél és mikor haltál meg, és a két év között van egy kötőjel.

Ennek a cikknek a kérdése feléd ez, és ez az, amit ajánlok, hogy az életed kérdésévé tedd:

Hogyan fog kinézni a kötőjeled?

A kötőjeled izgalmas lesz, olyan, hogy "wow, megcsináltam!!", vagy a kötőjeled olyan lesz, ahogy sok ember néz vissza rá: "ehh, lehetett volna jobb is"?

Ne legyen az életed egy "lehetett volna jobb is"! Tedd a kötőjeledet izgalmassá!

Érj el arra a pontra az életedben, amikor őszintén azt érezheted, hogy ha Isten elvinne ma, akkor igazán éltél, és hogy semmit nem hagytál elveszni.

Tedd prioritássá, hogy csúcsélményeket élj át, hogy lásd a világot, hogy a kötőjeledet jelentőségteljessé, izgalmassá tedd!

„Na jó, de mikor és miből ​utazzunk?"

A helyzet az, hogy ​tele van a világ olcsó légitársaságokkal, és a vonatközlekedés is lényegesen kedvezőbb áru, mint amilyen régen volt.

Ezen kívül ma már ​​​az internet elterjedésével ​egy laptoppal a kezedben bárhol dolgozhatsz egy online vállalkozáson. Itt például megnézheted, hogy ​hogyan tudunk lépésről lépésre segíteni Neked egy online vállalkozást úgy elindítani, hogy ráérsz akkor otthagyni az állásod, amikor már innen többet keresel havonta, mint a mostani fizetésed​.

Az utazás lényegében ​egy döntés kérdése: annak a döntésnek a kérdése, hogy ​hajlandó ​vagy-e kompromisszumokat és áldozatokat hozni az utazásért. Bízom benne, hogy ​Te is egy olyan élet mellett ​döntesz, amire ​életed végén szívesen ​​emlékszel vissza. Kívánok ​neked sok-sok nagyszerű élményt és egy teljesen kipipált bakancslistát! 🙂

Tetszik? Oszd meg!
A szerzőről: TravelerBandi

Szia, itt Pócsi András, az Együtt A Világ Körül alapítója. Örülök, hogy itt vagy, és hogy segíthetek Neked! Nagy szenvedélyem az utazás, és remélem, hogy téged is arra inspirállak, hogy minél előbb kipipáld a bakancslistádat. Hiszen tudod: a világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el. Ne érd be csupán egy "jó" élettel, hanem legyen egy nagyszerű életed! Hajrá!

Szólj hozzá! Érdekel a véleményed!