Az igazi jutalom egy cél elérésében

Ebben a cikkben újabb 3 fő koncepciót osztok meg Jim Rohntól, ami megváltoztathatja a karrieredet. Az előző 3 ötlet elolvasásához kattints ide.

Az első az asszociáció törvénye, vagy magyarosan a társaság törvénye.

More...

1

"Annak az 5 embernek az átlaga vagy, akikkel a legtöbb idődet töltöd."

Jim Rohn azt mondja, hogy olyanná válsz, mint akikkel az idődet töltöd. Úgy fogsz gondolkodni, ahogy ők gondolkoznak, azt fogod csinálni, amit ők csinálnak, azt álmodod, amit ők álmodnak, azt olvasod, amit ők olvasnak, azt eszed, amit ők esznek.

Szóval válassz bölcsen, hogy kikkel töltöd az idődet, mert ők vagy felemelnek, vagy lejjebb húznak. A kettő közül valamelyik.

Nagyon fontos, hogy kikkel töltöd az időd, vedd körül magad befolyásosabb, erőteljesebb, pozitív, vidám, fókuszált, vízióban gondolkodni tudó egyénekkel és ez automatikusan fel fog emelni téged.

Lehet, hogy ki kell érdemelned, hogy az ilyen csoportok közé kerülhess, de ügyelj erre, mert a legtöbb ember egyszerűen csak vakon végigmegy az életen, úgy hogy ugyanazokkal az emberekkel van együtt, miközben arra számít, hogy az élete változni fog.

Ha nem tetszik, ahol most az életed áll, nézd meg azt az 5 embert, és nézd meg, hogy tudsz-e cserélni. A jó hír az, hogy kb. 90 naponta az 5 közül 1 változik valami oknál fogva, csak győződj meg róla, hogy amikor ez megtörténik, folyamatosan egy elképesztő személyt hozz be a vonzáskörödbe.

2

"A magadnak való szolgálat középszerűséghez vezet. A sok embernek való szolgálat viszont nagyszerűséghez vezet."

Ez a magadnak való szolgálat koncepciója, a személyes érdek, amikor azt mondogatod, hogy "héé, magamról kell gondoskodni, az én számláimat kell fizetni, csak magammal kell foglalkoznom, én én én én én, azért csinálom, mert én akarok pénzt, én akarok, én akarok, én én én!"

Amikor ezt megértettem, azt mondtam, hogy "oké, abbahagyom, hogy a saját számláimra fókuszáljak, és elkezdek arra fókuszálni, hogy hány embernek tudok segíteni, hány embert tudok szolgálni, hány emberre tudok pozitív hatással lenni, hány embert tudok bátorítani.." Hány embert?

Próbálj meg szolgálni annyi embernek, amennyinek csak tudsz. Személy szerint én pl. hálás vagyok azért, hogy a technológia által csatlakozni tudunk úgy, ahogy most csatlakozunk, hogy nem vagyok most a nappalidban, vagy az irodádban, mégis ott tudok lenni veled a nappalidban, vagy az irodádban, mert a technológia elérhetővé teszi, hogy sok embernek lehessen szolgálni.

Egy kicsit többet, mint akkor, ha nem lenne ilyen technológia. Jim Rohn-nak nem volt internete, ezért ő ment mindenhova a világban, ahova csak tudott, hogy meg tudja osztani az üzenetét emberekkel.

Ma már az internet által közvetítjük tudjuk az üzenetét, és meg tudjuk osztani a bölcsességét a következő generációval.

Szóval a másoknak való szolgálat nagyszerűséghez vezet. Aki a legnagyszerűbb szeretne lenni, az megtalálja a módját, hogy sok embernek szolgáljon. Találd ki, hogyan tudsz több embert szolgálni, és minden más meg fog adatni a hátralévő életedben, ha megteszed.

A 3. koncepció pedig ez, nem könnyű:

3

"Méltányos árat szeretnék megfizetni bármilyen értékes szolgáltatásért, vagy termékért a világon."

Méltányos árat szeretnék megfizetni bármilyen elismerésért, egy kocsiért, egy pár cipőért. Méltányos árat szeretnék megfizetni azért az elismerésért a cégnél.

Nem a cipőért, nem a kocsiért, nem az elismerésért, hanem azért, akivé válnom kell ahhoz, hogy megkapjam ezeket. Ez a jutalom. Amikor felállítasz egy célt, és eléred a célt, akkor nem a cél a jutalom. A jutalom az, hogy fejlődnöd kell ahhoz, hogy elérd a célt. A fejlődésed a jutalom!

Méltányos árat szeretnék megfizetni.

Ez nem könnyű, mert lehet úgy neveltek, hogy a családod árengedményt szeretne. Rövidebb utat akarnak. Leértékelt árat, nagyon jó alkut szeretnének, de te mondhatod, hogy "nem, nincs szükségem a leértékelt árra", "nem kell aggódnom az árcímke miatt". Méltányos árat szeretnék fizetni, mert azért, hogy ki tudjam fizetni, olyan valakivé kell válnom, aki még értékesebb annál, mint az, aki előtte voltam.

Szóval ez volt a 3 koncepció:

1. Az asszociáció törvénye, meg fogja az egész életedet változtatni, pozitív, vagy negatív értelemben, a te választásod: annak az 5 embernek az átlagává válsz, akikkel a legtöbb idődet töltöd.

2. A sok embernek való szolgálat nagyszerűséghez vezet.

3. Méltányos árat szeretnék megfizetni, mert azért, hogy ki tudjam fizetni, értékesebb személlyé kell válnom. Ez a jutalom, nem a cél, hanem a cél felé vezető út tesz értékesebbé.

Remélem kaptál értéket ebből a 3 dologból, én legalábbis biztosan kaptam, ezek a dolgok megváltoztatják az ember egész életét. Ha úgy érzed, hogy ez a cikk másoknak is értéket adhat, oszd meg velük.

Az előző 3 ötletet itt olvashatod el.

Tetszik? Oszd meg!
A szerzőről: TravelerBandi

Szia, itt Pócsi András, az Együtt A Világ Körül alapítója. Örülök, hogy itt vagy, és hogy segíthetek Neked! Nagy szenvedélyem az utazás, és remélem, hogy téged is arra inspirállak, hogy minél előbb kipipáld a bakancslistádat. Hiszen tudod: a világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el. Ne érd be csupán egy "jó" élettel, hanem legyen egy nagyszerű életed! Hajrá!

Szólj hozzá! Érdekel a véleményed!