Álmaid életstílusa nem a lottónyertesek kiváltsága

Ez nem egy könnyed és szórakoztató cikk lesz, sokkal inkább egy olyan cikk, ami egész hátralévő életedet meghatározhatja, ha jól figyelsz. Túlzás nélkül állítom, hogy a most következő sorok a megfelelő kezekben (és elmékben) felbecsülhetetlen értékkel bírnak. Ha megérted, amit itt hablatyolok neked az alapokról, az később milliókat, a világ beutazását, anyagi függetlenséget, szabadságot jelenthet neked, akármi is az álmod.

Ugyanis ezt egy olyan mentoromtól tanultam, aki a nulláról vált milliárdossá 5 év alatt.

More...

Mielőtt belemennék a részletekbe, egy figyelmeztetéssel kezdem, amit komolyan kell venni.

Tudom, hogy nagyon sokszor azt akarjuk, ami szexi. És ami szexi az a „hogyanok”. Tudod, olyan konkrét dolgok, mint pl. hogyan legyél sikeres, hogyan fogyj le, hogyan legyél jó nő, hogyan szedj fel egy jó csajt/pasit, hogyan gazdagodj meg, és minden ilyen dolog. Az én könyvem pl. 38 ötletet ad ahhoz, hogy hogyan keress pénzt, miközben alszol.

És figyelj: megtudhatod ezeket a könyvből, egy csomót kapsz belőle. De ha nem kezded az alapokkal, ha nem nézünk bele a fejedbe, ha nem ásunk bele abba, hogy ki is vagy Te, mint személy, akkor nem teszek jó szolgálatot neked.

A hogyanokból sosem lehet eleget kapni. Minden a belső játékról szól.

Ha a hogyanok elegek lennének, mindannyian gazdagok, szépek és boldogok lennénk. Sokkal kevésbé szól a hogyanokról, és sokkal inkább arról, hogy ki vagy Te, mint egy személyiség, amikor álmaid életstílusának eléréséről van szó.

A legnehezebb dolog az lesz, hogy egyáltalán elhidd, hogy veled is megtörténhet. Milliomossá kell válnod mielőtt egyáltalán megkapod a pénzt. Sosem az van, hogy „Amint megvannak az eredmények, azzá a személlyé válok.

Azzá a személlyé kell válnod, legelőször, még mielőtt bármilyen eredményt is elérsz.

Ez olyan, mint amikor olyan emberekkel találkozok, akik azt mondják, hogy „Ha lenne egy álom társam, akkor boldog lennék”. Nézd, nagy az esélye, hogy az álom társad olyasvalakit akar, aki már boldog. Szóval válj boldoggá, hogy be tudd vonzani azt a személyt!

Ez a cikk az alapokról szól, és itt van egy idézet, amit jobb, ha feljegyzel valahova. Azt akarom, hogy sose felejtsd el ezt az életed hátralévő részében:

„Ahhoz, hogy egy nagyon magas épületet építs, nagyon mély alapot kell ásnod.”

A viselkedés pszichológiájaKezdődjön az „alapozás”

Ássunk tehát mélyebbre a „hogyanoknál”, taktikáknál.

Szóval nagy eséllyel azért olvasol most engem, mert szeretnél elérni egy nagyszerű ÉLETSTÍLUST.

Ami az életstílust megelőzi, az nem más, mint a SIKER. A siker neked jelentheti azt, hogy teljes munkaidős passzív jövedelmet keresel, feljutsz a legmagasabb szintre a cégedben, vagy milliomossá válsz, ilyesmik. A sikereid által engedheted meg magadnak álmaid életstílusát.

Menjünk még mélyebbre a sikernél. Miből ered a siker? A sikerhez CSELEKEDETEK kellenek. Megtanulsz néhány taktikát, meghatározol néhány célt, tudod, hogy meg kell tenned hozzá a munkát, és cselekedned kell, ahol sokszor ki kell törnöd a komfortzónádból.

De valamilyen okból kifolyólag sok esetben azon kapod rajta magadat, hogy nem tudod megtenni a megfelelő cselekedeteket következetesen. Szóval lehet, hogy a cselekedetekre fókuszálsz és mivel nincs elég önfegyelmed, hogy megtedd ezeket a dolgokat, csak magadat szidod, frusztrált leszel, megkérdőjelezed a képességeidet, és ez persze a „hibáztatós játékhoz” vezet.

Ahelyett, hogy felelősséget vállalnál a sikered hiányáért, a körülményeket hibáztatod. A hibáztatós játék a legnépszerűbb játék a világon, mert sokkal könnyebb megindokolni a saját kudarcodat, mint felelősséget vállalni érte.

Szóval visszamész dagonyázni a középszerűség pocsolyájába, és az összes barátod újra üdvözöl: „Héé Sanyi, gyere igyunk egy sört, gyere nézzük meg a meccset, gyere bulizz velünk!”

Jegyezd ezt fel: Az átlagos emberek imádják a többi átlagos embert, mert megerősítik egymás átlagosságát.

Azonban, ha Te igazán akarod álmaid életstílusát, a cselekedeteknél mélyebbre kell menned. Miből jönnek a cselekedetek?

A cselekedetek az ÉRZELMEKBŐL indulnak ki.

Egyszerűen szólva: Ha úgy érzed, hogy meg kell tenned valamit, akkor meg fogod tenni. Ezt motivációnak is nevezheted. Ha nem érzel elég motivációt, akkor nem fogsz cselekedni. De nem fókuszálhatsz csak a motivációra, vagy érzelmekre, mert sok esetben a motiváció csak a felszín.

Voltál már például egy motivációs eseményen? Amikor vége van, teljesen fel vagy töltve, készen állsz megváltani a világot, aztán ez az érzés el is múlik 1-2 nap múlva. Szóval a külső motiváció ideiglenes, ezért kell még mélyebbre mennünk az érzelmeknél és felfedni, hogy ahogy folyamatosan érzünk, az a HITÜNKÖN alapszik.

A hit leginkább arról szól, hogy ki vagy Te, mint egy személy. Ha van egy szegényes hitrendszered, és az kapcsolódik a sikerhez, akkor minden sikered rövidéletű lesz. Biztos láttál már olyan embert, aki hatalmas sikereket ért el gyorsan, és visszaesett. Rendszerint azért, mert sosem ment le az egésznek az alapjáig, ami a hitrendszer.

A legtöbb dolog, amit hiszel magadról, többet árt, mint használ. Olyan hazugságokban hiszünk, amiket mi találtunk ki azzal kapcsolatban, hogy kik vagyunk. Én régebben pl. elhittem azt a hazugságot, hogy nem vagyok elég okos, hogy túl félénk vagyok, hogy nem tudok nyilvánosság előtt beszélni. Ez mind hazugság volt, amit én találtam ki azért, ami még egy szinttel lejjebb van, mint a hit.

Ez pedig a PROGRAMOZÁS.

Beprogramoztam magamat tapasztalatok révén, mások által mondott dolgok révén gyerekkoromban, és azáltal, amit saját magamról mondtam. De amint tudatosítod magadban, hogy egyik lekorlátozó hitnek sem kell igaznak maradnia, elkezd változni a hited. Az érzéseid és a motivációd többé nem lesznek ideiglenesek, ami folyamatos cselekedetekhez vezet, ami sikerhez vezet, ami pedig végül álmaid életstílusához.

Ha nem hozol létre szándékosan egy pozitív hitrendszert magadnak, az maximum egy középszerű élethez fog vezetni.

A teljes képlet tehát:

programozás  >> hit   >>  érzelmek  >>   cselekedet   >>  siker  >>   életstílus

A programozás, mint viselkedésed alapja

Nézzük meg egy kicsit, hogy milyen dolgok programoznak minket (kibontáshoz kattints a kis háromszög jelekre). Mindegyik pont egy külön cikket érdemelne, de itt most csak a lényeget írom le, hogy ne legyen túl sok egyszerre:

1. Tapasztalatok

2. Külső erők

3. Belső programozás

A hitrendszered

Ahogyan programozod magadat és ahogy a külső erők programoznak, az határozza meg a hitrendszeredet.

Van egy idézet Henry Ford-tól, biztosan hallottad már:

„Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.”

Nos, egyáltalán nem mindegy, hogy mit hiszel magadról, a világról, az emberekről, a pénzről, a sikerről, mert amit hiszel, az meghatározza azt, ahogyan a dolgok működni fognak a te életedben.

Mit hiszel a többi emberről? Azt hiszed, hogy az emberek általában lusták? Vagy azt hiszed, hogy az emberek általában ambiciózusak?

Én abban hiszek, hogy az emberek ambiciózusak, és mivel úgy programoztam magamat, hogy ezt elhigyjem, ez valóssággá is válik. Nagyon sok ember tűnik fel körülöttem, aki nagyon motivált és ambiciózus, mert ezt hiszem az emberekről. Ha mindig azt mondod, hogy az emberek lusták, akkor ezt fogod tapasztalni az életedben.

A világ egy elképesztően nagyszerű hely? Minden okkal történik? Igen, én személyszerint abban hiszek, hogy minden okkal történik.

Mit hiszel a pénzről? A pénz nehezen jön? Ha abban hiszel, hogy a pénz nehezen jön, akkor neked nehezen fog jönni, még akkor is, ha nem mondod ki, hanem csak gondolod. Következetesen hazudnod kell a tudatalattidnak és el kell kezdened mondani, hogy a pénz könnyen áramlik feléd. „A pénz állandóan áramlik felém.”

És mit gondolsz a sikerről? Sikerre vagy ítélve? Sikerre születtél? Ez néhány olyan megerősítés, amit muszáj létrehoznod magadért. Bajnoknak születtél!

Ezek voltak tehát az alapok, amiket egy milliárdos mentoromtól tanultam. Remélem át tudod ültetni ezeket a gondolatokat a mindennapjaidba és hamarosan azon kapod magadat, hogy a valóságod jobb, mint az álmaid!

Lent szólj hozzá bátran a témához, illetve ha tetszett és úgy gondolod, hogy másoknak is hasznos lehet, oszd meg kérlek! :)​

Tetszik? Oszd meg!
A szerzőről: TravelerBandi

Szia, itt Pócsi András, az Együtt A Világ Körül alapítója. Örülök, hogy itt vagy, és hogy segíthetek Neked! Nagy szenvedélyem az utazás, és remélem, hogy téged is arra inspirállak, hogy minél előbb kipipáld a bakancslistádat. Hiszen tudod: a világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el. Ne érd be csupán egy "jó" élettel, hanem legyen egy nagyszerű életed! Hajrá!

Szólj hozzá! Érdekel a véleményed!