Ezt bánja meg az emberek 90%-a az élete végén

A Te életed miről szól?

Ha egy mondatban kellene összefoglalnom, szerintem az élet arról szól, hogy csúcsélményeket éljünk át.

Van egy idézet, amit évekkel ezelőtt hallottam, ami azt mondja, hogy

"A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el."

More...

Szóval a kérdésem feléd: Melyik oldalon jársz a könyvedben? Sajnos, túl sok ember még csak a Tartalomjegyzéknél jár. Néhányan még ki sem nyitották a könyvet.

Nézd, van egy nagyon nagy világ, amit be lehet járni és látni. Úgy értem, kb. 200 különböző ország van a világon és minden alkalommal, amikor utazni megyek, egyszerűen csak gazdagabbnak érzem magamat, mint előtte. Hallottam egy idézetet évekkel ezelőtt, miszerint az utazás az egyetlen olyan kiadás, ami gazdagabbá tesz.

Elmondom egy részét, ami valósággá teheti neked is azt, hogy beutazd a világot: ez pedig az, hogy PRIORITÁSSÁ TESZED.

Nézd meg a közvélemény-kutatásokat. Az USA csinált egy felmérést évekkel ezelőtt:

"Ha megnyernéd a lottót és annyi időd és pénzed lenne, amennyit csak akarsz, mit csinálnál?"

A leggyakoribb válasz, kiemelkedően, 90%-a az embereknek azt mondta, hogy utaznának.

"Ha fontos a kapcsolatod, és nem akarod magad azon emészteni, hogy mi maradt ki az életedből, akkor utazzatok gyakran és lehetőleg minél korábban "

Csak meg akarom értetni veled, hogy tedd prioritássá az életedben. Állíts fel néhány célt. Az egyik ok, amiért megtehettem olyan dolgokat, amiket megtettem, az az, hogy kitűztem célnak.

Elsődleges prioritást adtam neki. Minden évben, amikor célt tűzök ki, akkor azt tűzöm ki, hogy hova akarok utazni, ami más, mint ahol eddig jártam.

Ültesd gyakorlatba, tedd bele a célkitűzéseidbe, mik azok a kalandok.

Tudod amikor meghalunk, a sírkövünkön ott van az év, hogy mikor születtél és mikor haltál meg, és a két év között van egy kötőjel.

Ennek a cikknek a kérdése feléd ez, és ez az, amit ajánlok, hogy az életed kérdésévé tedd:

Hogyan fog kinézni a kötőjeled?

A kötőjeled izgalmas lesz, olyan, hogy "wow, megcsináltam!!", vagy a kötőjeled olyan lesz, ahogy sok ember néz vissza rá: "ehh, lehetett volna jobb is"?

Ne legyen az életed egy "lehetett volna jobb is"! Tedd a kötőjeledet izgalmassá!

Érj el arra a pontra az életedben, amikor őszintén azt érezheted, hogy ha Isten elvinne ma, akkor igazán éltél, és hogy semmit nem hagytál elveszni.

Tedd prioritássá, hogy csúcsélményeket élj át, hogy lásd a világot, hogy a kötőjeledet jelentőségteljessé, izgalmassá tedd!

„Na jó, de miből utazzak?” – kérdezheted.

Az a helyzet, hogy ma már sokkal olcsóbb az utazás, mint amilyen évtizedekkel ezelőtt volt. Akkor mindenféleképpen ki kellett fizetned egy rakás pénzt mondjuk benzinre, ehhez képest ma már tömegközlekedéssel szinte mindenhova fillérekből eljutsz.

Tele van a világ olcsó légitársaságokkal, és a vonatközlekedés is lényegesen kedvezőbb áru, mint amilyen régen volt.

Az utazás sokszor egy döntés kérdése: annak a döntésnek a kérdése, hogy hajlandó vagy-e kompromisszumokat és áldozatokat hozni az utazásért. Bízom benne, hogy ​Te is egy olyan élet mellett döntesz, amire életed végén szívesen emlékszel vissza. Kívánok neked sok-sok nagyszerű élményt és egy kipipált bakancslistát! 🙂

Tetszik? Oszd meg!
A szerzőről: TravelerBandi

Szia, itt Pócsi András, az Együtt A Világ Körül alapítója. Örülök, hogy itt vagy, és hogy segíthetek Neked! Nagy szenvedélyem az utazás, és remélem, hogy téged is arra inspirállak, hogy minél előbb kipipáld a bakancslistádat. Hiszen tudod: a világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el. Ne érd be csupán egy "jó" élettel, hanem legyen egy nagyszerű életed! Hajrá!

Szólj hozzá! Érdekel a véleményed!